Δια ζώσης και εξ αποστάσεως (online) τμήματα Ρωσικής γλώσσας στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα - Νοέμβριος 2021.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 μήνες, σύνολο 40 διδακτικές ώρες.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.
Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα τη γλώσσα, την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στη Γέφυρα η διδασκαλία μιας γλώσσας είναι η ταυτόχρονη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού της χώρας όπου ομιλείται η γλώσσα.
Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ Covid 19
Tο Διαπολιτισμικό Κέντρο Γέφυρα ακολουθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοιοσύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και ανάλογα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Για την είσοδο στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου και τη συμμετοχή με φυσική παρουσία απαιτείται: η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης (με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση ή αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος test Rapid ή PCR ( 48 και 72 ωρών αντίστοιχα).
Εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν, σε περίπτωση ενός νέου lockdown, προβλέπεται η άμεση μετάβαση των δια ζώσης μαθημάτων σε αποκλειστικά εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Πρόγραμμα:
Τμήματα αρχαρίων (Α1):
1ο τμήμα ΔΕΥΤΕΡΑ 18:00-20:15 (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)
2ο τμήμα ΤΡΙΤΗ 18:00-20:15 (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)
3ο τμήμα ΤΡΙΤΗ 10:30-12:45 (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)
Διάρκεια: 4 μήνες
Κόστος: 100€ για όλο το τετράμηνο σε 2 δόσεις των 50€ (Η 1η δόση με την εγγραφή)
Βεβαίωση: Στο τέλος των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων..
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Τηλ.: 2310281840 / 6985840312
Δ/νση: Ερμού 23, Θεσσαλονίκη (Κέντρο)
e-mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/interculturalcenter.bridge
Η Ρωσική Γλώσσα
Η ρωσική είναι ανατολικοσλαβική γλώσσα και ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών όπως και η ελληνική. Το αλφάβητο της είναι το κυριλλικό, που είναι βασισμένο κυρίως στο αρχαίο ελληνικό αλφάβητο και επινοήθηκε τον 9ο αιώνα από τα δύο αδέρφια από την Θεσσαλονίκη τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Το λεξιλόγιό της ρωσικής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνική ενώ η σύνταξη και η μορφολογία παρουσιάζει ομοιομορφία με την αρχαία ελληνική. Ως εκ τούτου οι Έλληνες σπουδαστές έχουν ομολογουμένως σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.
Η ρωσική βρίσκεται στη πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά από την Κινέζικη, την Αγγλική, την Ινδική και την Ισπανική ,ομιλείται από περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο και αποτελεί μία από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες του Ο.Η.Ε. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Οι κοινές ρίζες με πολλές άλλες σλαβικές γλώσσες, όπως ουκρανικά, πολωνικά, λευκορωσικά, σέρβικα και τσέχικα, ανοίγει τον δρόμο για την μετέπειτα εκμάθηση και μελέτη αυτών των γλωσσών.
Η ρωσική γλώσσα είναι πλούσια, πολύμορφη, εκφραστική με μεγάλο λεξιλογικό απόθεμα και ανεπτυγμένα εκφραστικά μέσα που την κάνουν μία από τις πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου .Η εκμάθηση της ρωσικής μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, που θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για ένα ξεχωριστό ταξίδι σε αυτήν την όμορφη γλώσσα . Πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι και συγγραφείς, όπως ο Τολστόι,ο Πούσκιν,ο Τσέχωφ, ο Μαγιακόφσκι και ο Ντοστογιέφσκι έγραψαν σε αυτή τη γλώσσα τα διάσημα σε παγκόσμιο επίπεδο έργα και αριστουργήματα, η ανάγνωση των οποίων σε πρωτότυπο αξίζει πολλά.
«Η ελληνική γλώσσα χάρισε στη σλαβική τους νόμους της δικής της καλομελετημένης γραμματικής, τους θαυμάσιους τρόπους της, τη μεγαλόπρεπη ροή του λόγου, με άλλα λόγια, την υιοθέτησε απαλλάσσοντάς την έτσι από τις αργές χρονοβόρες βελτιώσεις».
Α.Σ. ΠΟΥΣΚΙΝ